Frokostrundstykke: frøstykke
I utsalget serverer vi frokostrundstykker og nytraktet kaffe hver morgen. Du kan ofte velge mellom tre ulike rundstykker: frøken-, chia-, og frøstykke. Nå vil vi dele vår oppskrift på frøstykke med deg.
Hvordan baker du et godt rundstykke hjemme?
Vårt tips er å bruke en god oppskrift som du blir kjent med. Det er flere nøkkelfaktorer til et godt bakverk, blant annet nøyaktige målinger, god elting, tilstrekkelig heving, deigens fuktighetsnivå, steketid- og -temperatur.
Når vi baker i bakeriet, benytter vi heveskap med en fast temperatur og stabile bakeovner; dette gjør at vi kan forvente samme resultat hver dag. De færreste har heveskap hjemme, og dette kan gjøre prosessen litt mer uforutsigbar og varierende fra gang til gang.
Vi baker mye hjemme uten heveskap og steinovn - og det er selvsagt ikke noe problem - men det er fint ha temperaturendringer i bakhodet. Hvis du opplever ulikt resultat fra gang til gang med samme oppskrift, kan dette være grunnen.
Oppskriften vår er enkel å følge: mål nøyaktig, og tilpass din heve- og steketid.
Emmers Frøstykker
Ingredienser
600 g hvetemel
390 g lunket vann
6 g sukker
12 g olje
4 g gjær
12 g salt
Frøblanding*
*Valgfri frøblanding til å toppe rundstykkene.
Vi bruker solsikkefrø, linfrø, hirse, havre, gresskar og sesam.
Oppskriften gir omtrentlig 10 rundstykker.
fremgangsmåte
Kombiner alle ingrediensene, men pass på at gjæren ikke kommer i direkte kontakt med sukkeret og saltet.
Elt deigen til den er smidig.
Når hele deigen enkelt løsner fra bollen er den ferdig.
Test: strekk deigen til den blir tynn nok til at du kan se fingrene gjennom den.Legg deigen i en boks, dekk til, og la den hvile i 30 minutter.
Del deigen i stykker på 100 g, form dem til runde boller.
Hvis du ønsker frøblanding på toppen: dypp bollene i vann og deretter i frøblandingen.
Plasser rundstykkene på et bakebrett, dekk til og la de heve i 45 minutter til 1.5 time. Når du trykker forsiktig på deigen med fingeren, skal den etterlate et lite merke som spretter tilbake.
Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme.
Sett samtidig et tomt stekebrett nederst i ovnen (dette heller vi vann i senere).Stek rundstykkene midt i ovnen.
Hell i circa 2dl kaldt vann i det tomme stekebrettet. Etter omtrent et minutt, når vannet har fordampet, åpner du ovnen og slipper ut overskuddsdampen.
Stek rundstykkene i 10-15 minutter.
Når de er gyldne på toppen er de ferdige.Avkjøl på rist.
Velbekomme!
Del gjerne bakingen din med oss! Tagg oss med #emmerkjenner eller @emmerhandverksbaker på Instagram.